2011. augusztus 24., szerda

Hőségriadó!

Borzalmas, ami most kint a szabadban folyik. Én ma már többször is voltam kint a kutyusomnál és a cicámnál, és utána olyan jó bejönni, mert itt bent "hűvös" van.(26,8 fok) Délelőtt az emeleten raktam a rendet a szekrényemben és azt hittem ott sülök meg, ott sokkal melegebb van, főleg éjszaka nagyon rossz :S Ezekből kifolyólag gondoltam csinálok egy hőségriadós posztot.
Az első és legfontosabb dolog, hogy ha valaki ki megy a szabadba (tudom, van akinek kell:S), vigyen magával valamilyen folyadékot, és lehetőleg,. amikor elindul még legyen hideg. Gondolj erre, mielőtt elindulsz, fél órával előtte tegyed a hűtőbe az italod!!
Sőt, ha már itt tartunk, jobb ha most hűtöd be a jégkockákat, mint amikor hazaérsz a hőségből és csak meleget tudsz inni.
Az üdítőn kívül a másik nagyon fontos dolog a naptej!!! Anélkül ilyen időben kimenni hosszabb időre TILOS!! Ha használsz sminket lehetőleg próbálj olyan termékeket használni, amik szintén UV védelemmel vannak ellátva.
Vegyél olyan ruhákat fel, amik szellősek, de sokat takarnak, lehetőleg világosat, mert az visszaveri a fényt. A sötét viszont magábaszívja, így azok nem ajánlottak ilyenkor! Ha van egy jó kalapotok, most előkaphatjátok, megóv a napszúrástól és annak kellemetlen mellékhatásaitól.
Parfümöt ilyenkor nem érdemes használni, úgyis leizzadja az ember. Illatosításnak és hűsítésnek tökéletesen megfelel a testpermet. És nem is kell egy tőled idegen illattal azonosulnod, hiszen már annyi illatban kapható.
Az Avonnál 600 Ft/db, és nagy az illatválaszték!:) Nekem az Avonosomon kívül egy Essences van, de annak nem annyira jön be az illata, kicsit alkoholos :S De lehet, hogy valakinek az az illat pont tetszik. Ha van helyi Avon bolt a környéketeken, menjetek be és szaglásszátok őket végig :)
És végül, nagyon kellemes tud lenni: amikor hazaérsz egy kis törülközőt áztasd hideg vízbe majd jól csavard ki, feküdj le a TV elé, ahová már oda készítetted a hűsítő üdítődet és terítsd a hasadra a törülköző!:)
Remélem volt akinek tetszett vagy segített ez a bejegyzést.
További sok szerencsét a hőség elleni harcban!Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése