2014. augusztus 25., hétfő

Back to School - Makeup

Eljött a nyári szünet utolsó hete, vége a pihenésnek. Jövőhéttől kezdődhet a koránkelés és a magolás.. Egy pozitívum van ebben, hogy elkezdődtek a Back to School bejegyzések és videók rohamai.. Lehet, hogy ez furcsán hangzik, de én szeretem ezeket.. Ilyenkor még bennem van az izgalom az új év miatt (ami aztán két hét alatt elpárolog).

Az első Back to School-os bejegyzésem a saját kis napi sminkrutinom! Nem szeretek az iskolába több kiló sminkbe menni, sőt ez a "smink" ami a képen látható még talán sok is mert ha nincs sok időm vagy nem érzem szükségét, akkor BB krémet/alapozót egyáltalán nem használok.

Nade térjünk is rá a termékekre, amik szerintem tökéletesek az egyszerű, mindennapi iskolai sminkhez: 

Mint már mondtam alapozót / BB krémet nem minden esetben használok. A Maybelline BB krémjének nincs nagy fedése, de szépen kiegyenlíti a bőr elszíneződéseit. Ha nagyobb fedést szeretnék elérni, akkor Max Factor alapozót használok. Több alapozójukat is próbáltam már, és nagyon megszerettem ezt a márkát!
Szemem alá a L'oreal highlighteres korrektorát használom, szépen elfedi a sötét karikákat. Ha pedig az arcomon van pattanás, vagy olyan elszíneződés amivel az alapozó nem bánt el, akkor a Catrice híres korrektorát használom.
Púderként a legbeváltabb darab nálam a Rimmel Stay Matt púdere!
Rúzst egyáltalán nem szájfényt pedig nagyon ritkán használok iskolába, én inkább csak ajakbalzsamokat használok. A mostani nagy kedvencem a Himalaya Herbals kakaóvajas ajakbalzsamja!
Pirosítót is ritkán használok (béna vagyok és sajnos képes vagyok elérni a bohóc hatást), de ha mégis akkor a BareFaces pirosítója után nyúlok, ez a legtutibb pirosítóm! :)
Ami még nagyon fontos a reggeli készülődésben az a szemöldökformázás!! Én ehhez a Sleek Oh so special palettájának matt barna színét szoktam használni, utána pedig egy kis hajlakkal befújt fogkefével rögzíteni.
Szempillaspirál szintén olyan termék, amit minden nap használok, kedvenceim a  Maybelline spirálok, de a Max Factor False Lash Effect spirálja után is gyakran nyúlok.
A képen a Catrice palettájának világos, fényes színét használom, ez az egyik bevált színem a hétköznapokra, viszont ez alá kell egy tuti alap, ami nálam az Artdeco alapja. A másik  termék amit a szememre szoktam használni az a Maybelline barna Color Tattoo-ja, amit gyorsan fel lehet vinni és egész nap ott marad helyén! :)


https://www.facebook.com/pages/Dorottya-smink/473736412663594  http://www.bloglovin.com/blog/3037509  http://instagram.com/dorkav  https://twitter.com/Dorottyasmink  http://www.pinterest.com/dorottyasmink/  dorkakomkom@gmail.com

1 megjegyzés:

  1. Nálam is csak 2 hétig tart az izgalom és én is nagyon szeretem ezeket a back to school bejegyzéseket :D Szép lett a smink :)

    VálaszTörlés